Monday, 10 October 2016

POCONG DI RAKAM DEKAT BILIK MAYAT HOSPITAL


Kulim : Lain yang dirakam, lain yang dapat! Seorang kakitangan awam terkejut apabila kamera telefon bimbitnya merakam objek aneh berhampiran bilik mayat di sebuah hospital, malam kelmarin.

Dia yang enggan dikenali berkata, kejadian berlaku ketika dalam perjalanan keluar ke tempat letak kereta dan ingin mengambil gambar kerusi roda bagi tujuan sumbangan.

Katanya, setelah sampai ke rumah, dia melihat semula beberapa gambar diambil sebelum terlihat imej asing seperti pocong si laluan bilik mayat berkenaan.

Sementara itu, Ketua Pegawai Penguatkuasa dan Pendaftar Nikah, Pejabat Agama Islam Daerah Kulim (PADK), Azmi Rejab berkata, kewujudan syaitan dan iblis adalah benar dan sentiasa menyesatkan manusia.

“Kita tidak perlu takut dengan kehadiran imej sedemikian sebaliknya kita perlu terus beriman kepada ALLAH SWT,” katanya.Sumber : http://ohviral.blogspot.my

SERAM : MISTERI TETAMU TIDAK DIUNDANG DALAM GAMBAR

Tiada yg mane layak diuji oleh syaitan dan jin dimana mereka hanya menyorak gembira kerana kita digolongan mereka sbg ahli neraka di akhirat kelak..mengapa??? "Sebaiknya manusia itu akan lebih baik drpd para malaikat,tetapi Sejahatnya manusia itu adalah lebih jahatnya daripada iblis lakhnatullah" apa motifnya?hanya untuk menakutkan makhluk yg juga dicipta dari Allah..INGATLAH hanya satu sahaja yg perlu yang kita takutkan ialah ALLAH S.W.T...Dan FIKIRKAN positif sekiranya berlaku sekalipun gangguan seperti Ini lihatlah mereka juga makhluk CIPTAAN ALLAH yg tidak perlu kita takut selain daripada ALLAH S.W.T.

Mcm ni la sye nk ckp..rupa jin bnyk..kekadang leh mnjelma dlm plbagai rupa bntuk..ade bntuk manusia..ular..kala jngking dan sbgai nya..jin pula trbahagi kpd dua golongn..golongn prtama jin islam dan golongn kdua bkn jin islam..jin dan iblis ni mkhluk allah gak..ade diceritakan bngsa jin ni dlm al quran dlm surah jin..ade mngisahkn bngsa jin ni...allah dah printahkn jin iblis dan mnusia supaya tunduk sembah allah..stu makhluk jer x sujud sembah allah iaitu iblis..sbb die angkuh ngn allah taala..mungkin jua yng trnmpk klibt makhluk ni mungkin asal silah tmpt die tinggal dahulu atau orng buat kerja khurafat..untuk mngatasi bnda ni agar x mnggnggu kita bacalah 4 kul,alfatihah dan ayat qursi. Ia dpt mmbenteng diri kita dari dikacau atau di gnggu mkhluk niy...wallahualam bill sowaf.

Sumber : http://pensilone.blogspot.my/2016/10/abaikkan-gadis-atas-katil-ni-tapi-cuba.html

Lain-lain