Tuesday, 12 November 2013

JENAZAH TIDAK REPUT WALAPUN 11 TAHUN SELEPAS DIKEBUMIKAN (MALAYSIA)

Masya ALLAH!!……TabarakALLAH di Johor

8 Nov 2013. Segamat , Johor . Perkuburan yg terlibat dengan expressway Segamat-Tangkak yg telah di gali semula untuk permindahan di Kg Batu Badak, Gemereh, Segamat.

Untuk makluman perkuburan ini terlibat dgn projek expressway Jalan Segamat- Tangkak.

Di dapati ada 3 jenazah yg masih elok dan utuh meskipun telah berusia 7-11tahun manakala kain kafan jenazah itu berbau wangi.

Ketika ditemubual salah seorang pekerja JKR.Katanya salah satu jenazah yg berusia 11 tahun tu seorang lelaki bekas guru mengaji AlQuran. Antara maklumat yang diterima jenazah bernama Arwah Hj Md Raof dan isterinya dah 11 tahun dikebumikan. Semasa hayatnya mereka mengajar Al-Quran.

SubhanALLAH!!!

Kain kafannya masih kukuh dan semasa mengeluarkan jenazah tersebut berbau harum semerbak Keadaan jenazah masih elok seolah2 baru dikapan dan dikebumikan.

Al-Fatihah.

Iktibar agar kita cinta pada Al Quran

DALAM ISLAM ADA KAEDAH “ISTIBDAL” MEMINDAHKAN KUBUR , TANAH WAKAF JIKA ADA KEPERLUAN DALAM HAL NI JALAN SEMPIT KERETA MAKIN BANYAK PERLU DI BESARKAN MAKA KUBUR TERBABIT PERLU DI PINDAHKAN

* DENGAN SYARAT DI GANTI TANAH YANG BARU.

SAMA JUGA TAPAK MASJID TIBA2 TERLIBAT PEMBINAAN PARIT BAGI MENGATASI BANJIR MISAL KATA MAKA BOLEH ISTIBDAL. GANTI PINDAH TAPAK MASJID ITU …..

- Ustaz Muhammad Nazirul Al-Juhury.Sama2 lah kita ambil iktibar…

UNTUK MELIHAT VIDEO : .www.isuhangat.net

No comments:

Post a Comment

Lain-lain